Nilssons på Orelund AB

KUND: Nilssons på Orelund AB
KATEGORI: Grafisk form, logotyper, etiketter, print och mobil
PERIOD: 2021


Orelund är en av de största frukt- och bärodlarna på Österlen och förutom äpplen och päron så odlar man plommon, jordgubbar, tomater, körsbär med mera. På gården finns Gröna Butiken. Där hittar du frukt från de egna odlingarna och Orelunds förädlade produkter såsom must, chutneys, marmelader samt lokala delikatesser från andra leverantörer så som ostar, olivoljor, bröd med mera.

Nilssons på Orelund AB (tidigare Österlentomater AB), med säte på gården Orelund i Rörum på Österlen, bytte ägare under 2020. En av våra grafiska formgivare, Peter Mårtensson, har tidigare jobbat i egen regi med förra ägaren under ca 10 år.

Nya ägaren rekommenderades av förra att kontakta oss då de ville se över sin grafiska profil. Detta resulterade i framtagandet av två logotyper, en för Gröna Butiken på Orelund och en för gården Orelund samt redesign av etiketter till deras egna produkter.

 • ”Tack vare er goda kunskap och service har vi fått fram logotyper och etiketter
  som känns mitt i prick för vår verksamhet!”

   

  Alexandra Nilsson, Nilssons på Orelund AB

  Orelund och Gröna butiken

  Österlentomater AB har under många år marknadsfört sig med annonser i våra produkter Ystads Allehanda och Österlenmagasinet.

  Efter ett ägarbyte ville de ändra sin grafiska profil. Detta resulterade i framtagandet av två logotyper, en för Gröna Butiken på Orelund och en för gården Orelund samt redesign av etiketter till deras egna produkter.

  Logotyper

  Så här ser de nya logotyperna för Gröna butiken och Orelund ut. Tanken är att logotyperna ska förmedla fruktodlingarna och den gröna, miljömedvetna butiken samt stärka och förmedla släktskapet mellan de båda varumärkena.

   

  Etiketter

  Orelunds egna produkter blir fler och fler och till dessa behövs det etiketter. Vi har gjort den grafiska formen och de tryckfärdiga underlagen som kunden sen skickat vidare till sitt tryckeri för tryck.

  Annons i Ystads Allehanda

  Vi gav även Gröna Butikens annonser en ny form inför 2021 med nya grafiska element och typsnittsval.